Main Page Sitemap

Last news

Du får bra deals på allt från film och spel till vitvaror, mode och sport.Vi uppdaterar med nya rabattkoder regelbundet. .För att nyttja en kod rabattkod nelly trend ica rabattkod resor kopierar du den och anger den i kassan. .Observera..
Read more
Jag tycker så klart att det är oerhört tråkigt och beklagligt, det här har en stor potential att drabba våra kunder.Genom att göra fantastiska tårtor får Catarina vara ellos rabatt varumärken 2018 en del av de dagar som många människor..
Read more

Presentkort giltighetstid enligt lag


Den här nyheten blev gjord efter tips från våra lyssnare.
Presentkort och tillgodokvitto, det är inte helt ovanligt att ungdomar får presentkort av föräldrar eller andra släktingar avseende ett antal körlektioner eller ett utbildningspaket som gäller på en viss trafikskola.
Kanske ett presentkort är enklare?Även andra butiker som P4 Västmanland pratar med använder liknande system med elektroniska presentkort som upphör att gälla efter tre.Hör av dig du också rabattkod bokus 2018 med tips på saker du vill att vi ska ta upp!Våra presentkort laddas automatiskt med tre.STR och Konsumentverket har i sin överenskommelse (050618) en giltlighetstid på lägst fyra år, STR presentkort.Det som gäller i de fallen, är att presentkorten har blivit värdelösa.Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.Min fråga blir: Finns det inte en lag vitaminvaruhuset rabatt september 2018 som säger att ett presentkort måste ha giltighet 10 år fr om datumet det är köpt?Mycket att välja på för den som ska köpa present.
Det man kan göra som kund är - återigen - att förhandla.
En kund som P4 Västmanland har talat med tycker att lagen är märklig - butiken har ju faktiskt fått pengarna en gång i tiden och även om det har gått längre tid än vad som står på presentkortet, så borde kunden kunna få någonting för.
Man kan vanligtvis inte lösa in ett presentkort i pengar och inte heller få tillbaka växel i kontanter om man bara utnyttjar del av presentkortet.
Därmed har de avtalat bort den gräns på 10 år som gäller om inget annat sägs.
Med vänlig hälsning, Mia Örnfeldt.
På ditt presentkort har en tvårig giltighetstid avtalats och butiken har alltså rätt att göra så enligt 1 preskriptionslagen.Men vill inte affären ge det, så behöver du inte köpa just det presentkortet, säger Henrik Axelsson, kommunikatör på Konsumentverket.Vi löser de flesta fall, så jag ska inte säga att det är omöjligt.Men det som gäller är att man ska använda pengarna så länge kortet är giltigt, säger Johan Bytoft på Stadium i Västerås.Kontakta vår publikredaktör telefon eller, grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet.Många butiker sätter gränser för hur länge deras presentkort gäller.Vi skriver det på baksidan så kunden ser vinn iphone 6 gratis det, säger Johan Bytoft, butikschef på Stadium på Erikslund i Västerås.Saknas uppgift om giltighetstid får man utgå från att presentkortet gäller i tio år från det att det utfärdades.Villkoren står på presentkortet.Det händer väldigt sällan att någon kund kommer in med presentkort där tiden har gått ut - i alla fall på Stadium på Erikslund.Det förekommer dock presentkort på marknaden med kortare giltighetstid.
[L_RANDNUM-10-999]
Sitemap