Main Page Sitemap

Last news

Priserna hämtar du ut inom 5 dagar på någon av våra Statoilstationer i landet.New York, Los Angeles, Madrid och Rom.De flesta av våra verkstäder har hyrbil till uthyrning i samband med verkstadsbesök.Vårt utbud och antal bilar varierar mellan våra olika..
Read more
Ikea är rabattkode norwegian forsvaret en butik där kan du hitta de mest intressanta sakerna för ditt hem till ett bra pris.Du kan då maila oss på så avpublicerar vi koden så snart vi kan.Gå till fliken ikea och se..
Read more

Moms presentkort skatteverket


moms presentkort skatteverket

Glöm inte att skattefria minnesgåvor även kan vinn iphone se ges till styrelseledamöter i ditt aktiebolag.
Allt vanligare blir att anställda själva får möjlighet att välja sin minnesgåva, gärna i form av ett presentkort.
Det är något man gör på sin hobby och inte sin huvudsakliga försörjning.Värdepapper och julgåva i form av presentkort, som inte kan bytas mot pengar, kan vara skattefria.För inkomståret 2012 får julgåvan enligt Skatteverkets rekommendationer kosta högst 450 kr inklusive moms för att vara skattefri.Tyvärr för att göra er alla besvikna så ska man betala skatt när man tjänar pengar på betalda undersökningar precis som allt annat.Återkom om du vill att jag förtydligar något.En julgåva kan vara allt från ett lyxigt bäddset till ett paket med doftljus.Dessutom får inte minnesgåvor ges mer än en gång till en anställd, förutom när anställningen upphör.Personalfest/julfest, dessa går under reglerna för intern representation.
Slutord, en sak att nämna är att bolagen som skickar dig pengar kommer inte att nämna för Skatteverket att du har tjänat pengar så du är själv ansvarig att ange hur mycket du har tjänat på din hobbyverksamhet i deklarationen.
Julgåvor till anställda är endast skattefria om värdet inte överstiger 450 kronor inklusive moms.
Du kan också skänka gåvokort, som anställda kan använda för att själv välja ut en personlig gåva eller skänka pengar till välgörenhet. .
För att ordna detta i Visma eEkonomi kan du precis som du säger lägga upp en ny artikel som du fakturerar utan moms.
Reklamgåvor kan dock vara avdragsgilla även om de ges vid julen.Förutom måltidsutgifter kan kringkostnader vara avdragsgilla med högst 180 kr moms per person.Detta bokförs som en skuld på konto 2420.Skulle du arrangera någon slags kundutbildning, seminarium, produktgenomgång eller liknande i samband med julbordet blir det däremot möjligt med avdrag.Ofta bjuder man dock kanske en grupp personer samtidigt och då blir det nog svårt att hävda att man haft en affärsförhandling med alla dessa i samband med julbordet.Det kan också vara enklare presentartiklar som är försedda med det givande företagets logotype.Deltar du i Svenska program för betalda undersökningar så kan du bli tvingad att betala moms.Eftersom du betalar skatt på din vinst efter alla utgifter så finns det en hel del saker som du kan räkna som utgifter.Avdraget är då 90 kr moms per person. Du som har enskild firma kan däremot inte göra avdrag för egna personalfester.I dag förekommer minnesgåvor i form av exempelvis smycke, cykel och växtpaket.


[L_RANDNUM-10-999]
Sitemap